fbpx

Mobil WMS (Warehouse Management System)

Vad är mobil WMS (Warehouse Management System)?

Mobil WMS (Warehouse Management System) ger möjlighet att effektivt spåra, övervaka och hantera lagerprocesser med hjälp av mobila enheter som smartphones och surfplattor. Ofta är ett mobilt WMS / lagerhanteringssystem ett tillägg till affärssystemet.

Länk till NaviPros sida om mobilt WMS / lagerhanteringssystem.

Funktioner och fördelar med mobilt WMS:

  • Realtidsövervakning: Mobil WMS ger omedelbar åtkomst till lagerinformation i realtid, vilket ökar transparensen och precisionen i lagret.
  • Plockoptimering: Systemet optimerar plockprocessen, vilket minskar tiden det tar att plocka och packa varor för leverans.
  • Minskad felmarginal: Genom att automatisera lagerhantering och minimerar manuell inmatning minskar Mobil WMS risken för fel och lagerbrist.
  • Lageröversikt: Användare kan enkelt spåra varje produkts rörelse genom hela försörjningskedjan, från mottagande till leverans.
  • Mobilitet: Lösningen kan användas på mobila enheter, vilket ger personalen möjlighet att arbeta i lagermiljön utan att vara bundna till stationära datorer.

Tillämpningar inom mode och retail:

  • Orderplockning och packning: Mobil WMS gör det möjligt att plocka och packa kundorder snabbare och mer noggrant.
  • Returer och returhantering: Returer kan hanteras effektivt med hjälp av systemets spårnings- och lagerkontrollfunktioner.
  • Inventeringshantering: Det hjälper till att förenkla inventering och uppdatering av lagerstatus i realtid.

Utmaningar med mobilt WMS

Implementeringen av mobilt WMS kan vara en utmaning som kräver investeringar i teknik och utbildning av personal. Dessutom är det viktigt att integrera systemet med befintliga IT-system och affärsprocesser.

Sammanfattning

Mobilt WMS en smart lösning för många branscher, t.ex. modebranschen och retail, när det gäller effektiv lagerhantering. Genom att utnyttja mobila enheter och avancerad teknik hjälper det företagen att optimera sina lagerprocesser, minimera fel och öka produktiviteten.