fbpx
Start | Modebranschpodden

Häng med in i modebranschens värld!

Modebranschpodden är ett initiativ av NaviPro och K3 Business Technologies med målet att sprida kunskap och hyllar framgångar inom modebranschen. I podden intervjuas framträdande personligheter inom modebranschen och personerna bakom modevarumärkena som delar med sig av deras erfarenheter och om hur resan fram till där de är idag har gått till.

Tillsammans med våra gäster tar vi även pulsen på förändringarna inom modebranschen med fokus på digitalisering, innovationer, varumärkesbyggande, hållbarhet och tillväxt. Vilka är egentligen framgångsrecepten?

Lyssna på de senaste avsnitten av Modebranschpodden:

# 6 – Mark Shayler

Ett samtal med Mark Shayler

Sustainable innovation and new business models
Modebranschpodden sänder live från Next Textile 2021 – del 2.

“It is not good enough just to do things better, we need to do better things”…  Vilka krav kan företagen förvänta sig av framtidens konsumenter och hur lyckas vi att inte bara göra saker bättre, utan istället bättre saker? Modebranschpodden möter Mark Shayler, grundare till Ape, som under flera år hjälpt företag med hållbar innovation och att utveckla nya affärsmodeller.

# 5 – The expert panel

Ett samtal med Elaine Gardiner, Charles Ross & Pamela Ravasio

How to change the future textile supply chain
Modebranschpodden sänder live från Next Textile 2021 – del 1.

Vi pratar med expertpanelen bestående av Dr. Pamela Ravasio, Charles Ross samt Haglöfs hållbarhetschef Elaine Gardiner om hållbar utveckling och de stora förändringar som förväntas inom värdekedjan, supply chain, för textil- och modeindustrin framöver. Hur skall branschen förhålla sig till att kaos är det nya normala, hantera snabba förändringar och lyckas sätta ner foten för att ta fler- och mer relevanta beslut för att uppnå supply change?

# 4 – Louise Xin

Ett samtal med Louise Xin

Ett prisvinnande rental-only couture-varumärke

Uppväxt i en konstnärsfamilj och med en stark kreativ drivkraft var det till slut en klänning som fick Louise Xin att hitta sin plats inom mode. Med det egna varumärket Louise Xin erbjuder hon streaming service för unika gala- och bröllopsklänningar, och vill genom sin design och holistiska syn på hållbarhet skapa en bättre värld för alla. I detta avsnitt befinner vi oss på eventet Next Textile, där Louise Xin tilldelades det nystiftade priset – Fabric of Life Award.

# 3 – Franchetti

Ett samtal med Andreas Franchetti

Modebranschens egna spökskrivare

Få har insikt i många av Sveriges modevarumärken som Franchetti. Inte alla känner kanske heller till att totala modekoncept är en etablerad business to business-tjänst inom branschen. Vilken roll har modebranschens ”spökskrivare” att fylla i den utveckling av branschen som nu sker?

# 2 – Röhnisch

Ett samtal med Emma Stjernlöf

Game on

Trots pandemi och en modebransch i stor evolvering så fortsätter sportkläder att vara ett starkt segment. I detta avsnitt möter vi Emma Stjernlöf, VD på Röhnisch. Vilken plats har Röhnisch i utvecklingen och hur viktigt är innovation för varumärkesutvecklingen?

# 1 – John Henric

Ett samtal med John Ekström & Nicklas Nordbergh

Ett vinnande concept

I detta avsnitt möter vi grundarna till John Henric som med sitt tydliga koncept inom accessoarer för den välklädda mannen åstadkommit tillväxt i en bransch med stenhård konkurrens. Hur viktigt är det att vara nischad och vad krävs för en lyckad e-handelssatsning?