fbpx
Start | PDM-system

Det är svårt att vara lönsamt kreativ om man inte har bra verktyg för PDM.

Ett PDM-system hjälper dig att skapa ordning och reda genom att du får kontroll över hela din design- och utvecklingsprocess.
Det hanterar hela flödet från idé, skiss och kollektionsplanering till färdig produkt.

Vad menas med PDM?

PDM (Product Data Management) är benämningen på hantering av information och data om produkter, framför allt i design- och produktutvecklingsprocessen. PDM kan med fördel också användas inom tillverkning och när produkten är ute på marknaden.

Ett PDM-system ger dig verktygen du behöver för att skapa, lagra, modifiera och visualisera all relevant information och data om produkten. Med andra ord är ett PDM-system ett verktyg som stöttar designers, direktriser, inköpare och produktutvecklare med flera i sitt dagliga arbete.

Vem kan använda ett PDM-system?

Ett PDM-system kan användas av många olika branscher. Särskilt bland modeföretag har det blivit en viktig pusselbit för att lyckas i branschen. Det PDM-system som vi arbetar med används främst av just textil- och modeföretag, både företag med egen tillverkning och de med ”ready made garment”, egna varumärken och/eller ”private label”. Oavsett om du är verksam inom traditionell textil- och konfektion eller i företag som är verksamma inom sport, arbetskläder, skor, accessoarer och heminredning så kan ett PDM-system hjälpa dig effektivisera din produktdatahantering.

Varför behövs ett PDM-system?

Ett PDM-system hjälper dig att skapa ordning och reda genom att du får kontroll över hela din design- och utvecklingsprocess. PDM-systemet hanterar hela flödet från idé, skiss och kollektionsplanering till färdig produkt. Dessutom samlas all information på ett och samma ställe, åtkomligt för alla.

Funktionalitet i ett PDM-system

Det finns en mängd olika funktioner och områden som omfattas inom ett PDM-system. Några av de vanligaste är helintegrerade plaggskisser, materialstruktur per storlek och färg, inbyggda måttlistor med versioner och revisioner, labels och print, provhantering, texter och bilder till katalog, säljmaterial eller webb  – för att bara nämna några. Här kan du läsa om fler uppskattade funktioner som finns i vårt PDM-system PISA.

Integrerat PDM-system

Det finns olika lösningar för att hantera PDM-delarna. I en del branschanpassade affärssystem, som till exempel Pebblestone, finns det möjlighet att lägga till en mindre modul som innehåller den mest grundläggande funktionaliteten för produktdatahantering. För de som däremot önskar ett mer komplett och kraftfullt PDM-system att växa med rekommenderar vi vår lösning PISA, gärna integrerat med affärssystemet. Självklart går det också bra att använda PISA som ett fristående system, men vi förespråkar alltid integration för att skapa ett fungerande samspel mellan de olika systemen.

PDM-system kopplat till affärssystem och e-handelsplattform

Med en koppling mellan PDM-systemet och affärssystemet skapas en smidig hantering av flöden vilket gör din verksamhet mer effektiv och produktiv. Som ett exempel kan du, genom att integrera systemet, synka över produktdata till affärssystemet vilket gör att du slipper en hel del dubbelarbete. Vanligt är också att man integrerar PDM-systemet med sin e-handelsplattform och webbshop för att enklare förse webben med foton och texter, på flera olika språk om det behövs. Resultatet blir förstås att du sparar väldigt mycket tid, minimerar risken för fel och ökar din affär.

Vår helhetslösning för produktdatahantering: