fbpx

Office 365

Vad är Office 365?

Office 365 är en molnbaserad produktivitetsplattform från Microsoft som erbjuder en svit av programvaror och tjänster för att underlätta arbete, kommunikation och samarbete. Den inkluderar verktyg som Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook och många andra. Office 365 tillhandahåller också molnbaserade tjänster för e-post, fillagring, videokonferenser och mycket mer.

Historien bakom Office 365:

 • Ursprunget till Office: Microsoft Office-paketet, inklusive program som Word, Excel och PowerPoint, har funnits sedan 1989. Dessa programvaror var ursprungligen utformade för desktop-användning.
 • Första stegen mot molnet: Microsoft började gradvis att flytta sina program och tjänster till molnet under tidiga 2000-talet. Detta inkluderade införandet av Exchange Online, en molnbaserad e-posttjänst, år 2008.
 • Lanseringen av Office 365: År 2011 lanserade Microsoft Office 365 som en integrerad svit av molnbaserade produktivitetsverktyg och tjänster. Detta var ett genombrott som möjliggjorde användning och samarbete från vilken enhet som helst med internetanslutning.
 • Molnbaserad teknologi: Office 365 byggde på molnbaserad teknologi och omfattade även samarbetsverktyg som SharePoint och Skype for Business. Det möjliggjorde fjärrarbete och samarbete på en ny nivå.
 • Kontinuerlig uppdatering: En av de viktigaste innovationerna med Office 365 är dess modell för kontinuerlig uppdatering. Användare får automatiska programvaruuppdateringar och tillgång till de senaste funktionerna och säkerhetsförbättringarna.
 • Integration med Azure: Microsoft integrerade Office 365 med sin molnplattform, Microsoft Azure, vilket gav företag av alla storlekar tillgång till avancerade molntjänster och flexibilitet.
 • Namnändring till Microsoft 365: I mars 2020 ändrades namnet från Office 365 till Microsoft 365 för att bättre spegla den bredare sviten av programvaror och tjänster som erbjuds.

Funktioner:

 • E-post och kalender: Office 365 inkluderar Outlook för e-post och kalenderhantering, med förmågan att synkronisera på tvärs av enheter.
 • Dokument och kalkylblad: Användare kan skapa och redigera dokument och kalkylblad i realtid med Word och Excel online.
 • Molnbaserad filhantering: OneDrive for Business ger användare möjlighet att lagra och dela filer i molnet, vilket främjar samarbete.
 • Videokonferenser: Microsoft Teams möjliggör videomöten, chatt och samarbete i realtid.
 • Säkerhet och sekretess: Microsoft 365 erbjuder avancerade säkerhets- och sekretessfunktioner, inklusive molnbaserad skydd mot hot och dataklassificering.

Sammanfattning

Office 365, nu känt som Microsoft 365, har revolutionerat hur företag och användare arbetar och samarbetar online. Med en rik historia av innovation och utveckling fortsätter det att vara en grundläggande produktivitets- och samarbetsplattform för miljontals människor över hela världen. Genom att erbjuda en omfattande svit av programvaror och tjänster i molnet möjliggör Office 365 effektivt arbete och ökad produktivitet.