fbpx
[av_breadcrumbs]
PRESSMEDDELANDE

September, 2020

Matterhorn väljer att använda minskad arbetsbelastning i coronatider till att investera i ett helt nytt affärssystem.

Förbättrade flöden och affärsprocesser

Matterhorn startades 1989 som ett tradingbolag. Idag är verksamheten inriktad på att sälja ytterplagg till återförsäljare inom produktmedia/profilreklam och till yrkesklädeskedjor, det vill säga till dem som i sin tur hjälper företag att bygga varumärkesidentitet och image med profilkläder. Nu väljer Matterhorn att satsa på ett nytt affärssystem för att underlätta affärsprocesserna.

Matterhorns tidigare affärssystem hade många år på nacken. För att kunna förbättra deras flöden och affärsprocesser behövdes en uppdatering till ett nytt och modernt systemstöd. Thomas Bengtsson, VD på Matterhorn, berättar om hur tankarna gick kring valet av ett nytt affärssystem:

– Mer och mer av vår försäljning sker idag via B2B e-handel och därför ville vi ha ett affärssystem med smidig integration till webben och som vi kan växa tillsammans med i framtiden. Tittar man närmare på själva funktionaliteten så var matrishanteringen av olika storlekar och färger något vi saknat för att få en mer effektiv produkthantering, och det blev därför en av de avgörande faktorerna nu när vi valde nytt affärssystem. Målet med vårt nya affärssystem är att få ett modernt och mer effektivt arbetssätt i allt från orderläggning till våra fabriker i Asien, till korrekt uppföljning av vår försäljning. Och ett mycket bättre lagerflöde!

Valet av affärssystem föll på Dynamics 365 Business Central och tilläggslösningen Anyware Retail tillsammans med NaviPro som samarbetspartner.

– Vi valde NaviPro som partner för att de har en väldigt bra lösning för oss. Microsofts webbaserade affärssystem tillsammans med NaviPros egenutvecklade retaillösning passar oss perfekt då det är enkelt att växa med. Vi ser också en fördel med att NaviPro har flera goda referenser från andra företag som har valt dem som partner.

Den rådande pandemin har inte satt stopp för planerna vad gäller Matterhorns nya affärssystem, Thomas Bengtsson berättar vidare:

Vi valde att göra implementationen nu, trots coronatider. Jag har under flera års tid varit i kontakt med Johann Runemark på NaviPro och diskuterat ett eventuellt byte av affärssystem, så nu när det varit lite lugnare beslutade vi ganska snabbt att göra implementationen omgående då vi har både tid och resurser över.

En glad Johann Runemark, försäljningschef på NaviPro, svarar:
– Det är alltid roligt med nya kunder men kanske lite extra just nu. Jag tycker det är både kaxigt och smart av Matterhorn att använda den rådande situation till att skapa förutsättningar för att de ska kunna arbeta effektivare med deras tillväxt. I och med att de arbetar med säsongsprodukter är jag övertygad om att de kommer ha mycket nytta av Anyware Retail i både produkthanteringen och inköpsprocessen. Vi är väldigt stolta och glada över att få vara en del av Matterhorns fortsatta resa mot nya framgångar och ser fram emot ett lyckosamt samarbete.

I samband med implementeringen av Dynamics 365 Business Central och Anyware Retail byggs även en integration till Matterhorns e-handelsplattform för att skapa ett bättre samspel mellan e-handeln och affärssystemet.

För ytterligare information, kontakta:

Johann Runemark, Försäljningschef NaviPro
Tel: +46 735 19 06 22
E-post: johann.runemark@navipro.se/staging

Om Matterhorn

Matterhorn producerar ytterplagg till återförsäljare inom produktmedia/profilreklam och till yrkesklädeskedjor. Deras kollektioner består av ytterplagg för både arbete och fritid. De jobbar med moderna material och klassiska tidlösa modeller. Alla kläder är anpassade för effektivt varumärkesbyggande, det vill säga att med färg och tryck/brodyr skapa en tydlig identitet av slutkundens företag.

www.matterhorn.se

Om NaviPro

NaviPro är leverantör av flexibla affärssystem med hög funktionalitet och medverkar till att utveckla och förfina företags affärsprocesser. Genom att kombinera affärssystemet Microsoft Dynamics NAV/Dynamics 365 Business Central med hög kompetens och lång branscherfarenhet inom ekonomistyrning, produktion, logistik och marknadsföring skapar NaviPro effektiva informationssystem åt sina kunder.