[av_breadcrumbs]

Branschanpassat affärssystem
– nyckeln till enkelhet

Fashion ERP, Pebblestone Fashion, molnbaserat affärssystem

Få av oss påstår att våra affärsprocesser är perfekta, unika och att de inte kan bli bättre. I ett försök att övervaka pulsen på vår verksamhet, sätter vi resultatmål för intäkter, kostnader, anställda, bruttomarginal, och annan statistik. Tillsammans med dessa mål kommer frågor som:

  •  Hur samlar vi in ​​uppgifterna?
  •  Kan vi lita på informationen?
  •  Är informationen tillgänglig i ett format som jag kan använda?
Förväntningar på affärssystem

Affärssystem (ERP-system) är utformade för att samla in mycket detaljerad information från nästan alla delar av affärsprocessen. Med hjälp av data söker vi kunskap om vår försäljning, våra kostnader och resultatet av våra produkter, kunder, leverantörer och anställda.

Användarna litar också på att affärssystemet ska rama in och reglera deras dagliga verksamhet. Utöver att lokalisera, rapportera och analysera information ska affärssystem även stödja hantering av informationen och datasäkerhet.

Funktionellt rika affärssystem är omfattande, detaljerade och krävande. Så varför skriver vi om enkelhet? Eftersom budgeten ofta är begränsad, är personalen begränsad och det finns aldrig tillräckligt med tid. Nyckeln till enkelhet är att välja rätt programvara, undvika anpassningar och att försöka styra verksamheten utefter de processer som redan finns i systemet för att enklare kunna uppgradera till de senaste versionerna.

Byta affärssystem

Branschanpassade affärssystem

Idag finns det en djungel av generella affärssystemlösningar. Vad många inte vet är att det också finns branschlösningar som tillför funktioner, kontroller och affärsprocesser särskilt utformade för företag inom specifika branscher. Flera av dessa system möter verkligen kärnindustrins behov i sitt standardutförande, men trots detta är det inte helt ovanligt att företag väljer att uppfinna hjulet på nytt genom att själva utveckla och anpassa sina system.

Risken med anpassningar

Vi lever våra egna företag och frestelsen att anpassa och integrera kreativa koncept i affärssystemen är ofta stor. Anpassningar tenderar dock att öka kostnaderna och kan också äventyra kvaliteten på din data. Dessutom har få organisationer möjlighet att ägna varken kompetens, tid eller pengar för att utveckla och underhålla dessa anpassningar genom flera uppdateringar och programvarugenerationer. Detta leder till att man istället blir kvar i gamla versioner alldeles för länge.

Vi vågar påstå att branschspecifika lösningar ger kunderna ett kostnadseffektivt sätt att utnyttja nuvarande affärsmetoder inom branschen, addera möjligheten att enkelt kunna uppgradera till den senaste versionen och det blir ett utmärkt sätt att fortsätta hålla jämna steg med utvecklingen i branschen.

Vilken bransch verkar ert företag inom? Leta efter en lösning som är utvecklad för er verksamhet och utnyttja kraften som redan finns i branschspecifika system och hos kompetenta konsulter som kan er bransch. På så sätt kan ni enklare lägga era interna rutiner och affärsprocesser i affärssystemet och koncentrera er mer på kundnöjdhet, marknadsföring och produktutveckling.

easytoimplement

Håll det enkelt, men tänk långsiktigt

En förmåga som bör värderas högt är förmågan att till en början dra ner på komplicerade verktyg, speciellt när det kommer till enkla processer. Använd, lär och utveckla tillsammans med de växande behoven längs vägen istället. Och sist med inte minst – välj en partner som har kunskap inom Er bransch och kan leverera det stöd ni behöver här och nu, men som framför allt vill (och kan) vara med er på resan framåt.

Kunder berättar:

[glossary_exclude]
[/glossary_exclude] [glossary_exclude]
[/glossary_exclude]