fbpx
[av_breadcrumbs]
PRESSMEDDELANDE

Jan 15, 2020

Aarke väljer samarbete med NaviPro för nytt affärssystem

En stabil plattform för framtida tillväxt

Aarkes första produkt, kolsyremaskinen Aarke Carbonator, lanserades i slutet av 2016. Idag säljer de på över 25 marknader och har fått åtskilliga “bäst i test”-utmärkelser vid granskning av olika kolsyremaskiner. Nu väljer de affärssystemet Dynamics 365 Business Central tillsammans med NaviPro som samarbetspartner för att skapa en stabil plattform för framtida tillväxt och för att fortsätta utveckla sin globala e-handel.

Jonas Groth, Co-CEO och Co-Founder på Aarke beskriver satsningen på nytt affärssystem och vad beslutet bygger på.

Det var flera saker som ledde oss att ta det beslutet. För det första så håller vi på att utveckla en ny plattform för vår globala e-handel och då ville vi bygga det med ett rejält system i botten. Sen säljer vi våra produkter på över 25 marknader och behövde ett bra system för orderhantering och för att få hela den leveranskedjan att bli tydligare och enklare att följa. Och den sista delen var att vår supply chain har blivit mer invecklad eftersom vi gör mer inköp av komponenter själva för att få kontroll på kostnader och kvalitet. Då behövde vi ett system för inköp och leveranser av komponenter till tillverkningen.

Förståelsen för branschen

Värdet av att välja NaviPro som samarbetspartner ligger i förståelsen för branschen och kunskapen för effektivisering av affärsprocesser.

NaviPro hade jobbat med många företag som liknar oss i själva affärsmodellen, dvs. svenska livsstilsbolag som säljer sina produkter globalt både via ehandel och distributörer, fortsätter Jonas Groth. Vi hoppas att vårt nya affärssystem kommer, förutom att skapa bättre tydlighet och enklare uppföljning, även hjälpa oss att lägga en bra grund för alla våra operativa processer.

I samband med implementeringen av Dynamics 365 Business Central byggs en integration till e-handelsplattformen Magento för att skapa ett samspel mellan webshop och affärssystemet. Dessutom kommer det göras en integration till lagersystemet/WMS-systemet OnGoing som används av Aarkes 3PL-leverantör.

För ytterligare information, kontakta:

Johann Runemark, Försäljningschef NaviPro
Tel: +46 735 19 06 22
E-post: johann.runemark@navipro.se/staging

Om Aarke

Aarke betyder “vardag” på sydsamiska, ett språk som talas av bara 500 människor i norra Sverige. Varumärket Aarke grundades av två industridesigners, Jonas Groth och Carl Ljungh, med målet att formge, utveckla och sälja hushållsprodukter i premiumsegmentet.

www.aarke.com

Om NaviPro

NaviPro är leverantör av flexibla affärssystem med hög funktionalitet och medverkar till att utveckla och förfina företags affärsprocesser. Genom att kombinera affärssystemet Microsoft Dynamics NAV/Dynamics 365 Business Central med hög kompetens och lång branscherfarenhet inom ekonomistyrning, produktion, logistik och marknadsföring skapar NaviPro effektiva informationssystem åt sina kunder.