fbpx
Start | Evidi förstärker sin ledande nordiska position genom strategiskt förvärv av svenska NaviPro

28 Maj, 2024

SVE – ENG

Evidi fortsätter sin nordiska tillväxtresa och knappt 16 månader efter etableringen i Danmark blir svenska NaviPro en strategisk del av Evidis satsning i både Sverige och Norden. Med denna investering stärks fokus på att leverera helhetslösningar på flera marknader. 

NaviPro är specialister på affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Business Central, och har över 25 års erfarenhet av att leverera komplexa affärslösningar till kunder inom bland annat retail- och modeindustrin.

Evidi är en ledande nordisk aktör inom Microsoft-teknologi som hjälper företag att ta vara på sina möjligheter genom en helhetssyn på människor, processer och teknik. Efter förvärvet av NaviPro kommer Evidi att ha en nordisk omsättning på ~800 MNOK år 2024 och 520 anställda. 

Styrkan ligger i helheten

Den svenska marknaden växer snabbt och Evidi har redan uttalat stora ambitioner här. I Sverige, liksom i de övriga nordiska länderna, vill kunderna ha allt mer komplexa lösningar från partners som de litar på och som de vet har branschkompetens, utöver omfattande teknikkompetens.  

Det är med både respekt och spänning som vi välkomnar det mycket engagerade teamet på NaviPro till Evidi-familjen. Satsningen på den svenska marknaden är strategiskt spännande för Evidi och från första gången jag träffade Thomas och Håkan märkte vi att detta var en omedelbar match för att förverkliga gemensamma ambitioner, säger Jørn Seglem, VD för Evidi, entusiastiskt.

Vi är mycket glada över att vara en del av Evidi och deras spännande tillväxtinitiativ i både Sverige och Norden. Vi ser fram emot att vara med och bygga Evidi i Sverige och leverera hela utbudet av Evidis tjänster till våra kunder. Det råder ingen tvekan om att det stärker vår position och vår förmåga att leverera helhetslösningar till våra kunder, säger Thomas Molin, VD på NaviPro. 

Kulturell match

Den kulturella matchningen har varit avgörande för båda företagen, säger Molin. Han ser ljust på framtiden och ser fram emot att vidareutveckla bolaget som en ledande aktör i branschen.  

Genom att komplettera vår kompetens och branschexpertis inom retail, e-handel och mode med Evidis imponerande bredd av expertis inom Microsoft-plattformen kan vi lösa komplexa kundbehov. Dessutom kommer en gemensam kultur med fokus på lagspel, professionell kompetens och karriärsutveckling att bidra till en solid plattform för ytterligare tillväxt och framgång för både nya och befintliga medarbetare och kunder. Vi ser verkligen fram emot den här tillväxtresan, säger Molin. 

Vi är mycket glada över att landa partnerskapet med Thomas och det kompetenta teamet på NaviPro. Jag är personligen mycket imponerad av den komplexitet de redan hanterar i flera av sina kundprojekt. För våra norska och danska kunder är det framför allt bransch- och retailkompetensen som ger ett mervärde – samtidigt som vi nu kan leverera till allt fler av våra kunder i Norden. Vi ser fram emot att både växa och utöka vår närvaro i Sverige tillsammans med Thomas och teamet, avslutar Seglem. 

Om Evidi

Evidi är Nordens främsta experter inom Microsoft-teknologi. Vi hjälper ambitiösa företag att ta vara på sina möjligheter genom en helhetssyn på människor, processer och teknik. 

Vi levererar bred kompetens inom ett eget ramverk som kallas Business Driven Architecture. Ramverket gör det möjligt för oss att leverera omfattande expertis inom process och utveckling, och utgör grunden för vår ledande position inom hela utbudet av Microsoft-teknologier. Från CRM och ERP till low-code/no-code-utveckling, Azure-molnplattformen, säkerhet, implementering och underhåll av kritiska IT-lösningar. Vi är de främsta specialisterna inom Microsoft-teknik. 

Bolaget omsatte 620 MNOK under 2023 – en tillväxt på 21,2 procent jämfört med 2022. Evidi har för närvarande 450 anställda på kontor i Oslo, Asker, Bergen, Halden, Sandnes, Sarpsborg, Stavanger, Tønsberg, Ballerup, Odense, Århus, Roskilde, Vejle, Thisted och Ahmedabad. 

Mer om Evidi – www.evidi.com

Om NaviPro

NaviPro är en ledande svensk Microsoft-partner med över 25 års erfarenhet av att leverera skräddarsydda affärssystemlösningar för mode-, retail- och e-handelsföretag. Med fokus på hög funktionalitet och flexibilitet specialiserar vi oss på att skapa sömlösa integrationer, anpassningar och applikationer för Microsoft Dynamics 365 Business Central för att möta varje kunds unika behov och utmaningar. Genom vår djupa kompetens och omfattande branschkunskap förbättrar NaviPro kundernas verksamhet och erbjuder en skalbar plattform som är rustad för framtiden.  

Bolaget består av 54 medarbetare och har kontor i Borås, Göteborg och Stockholm. NaviPro är privatägt och omsatte 76 miljoner kronor under 2023. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Thomas Molin, VD NaviPro, thomas.molin@navipro.se, mobil: +46 730 698 901

Jørn Seglem, VD Evidi, jorn.seglem@evidi.com, mobil: +47 918 82 862

Ranja Pedersen Ovedal, CMO Evidi, ranja.ovedal@evidi.com, mobil: +47 970 51 921

Vill du veta mer?

Läs vår senaste nyhetsartikel där vi berättar mer om bakgrunden till förvärvet och vilka fördelar det innebär för dig som kund.