Lyssna på de senaste rönen inom modebranschen

[av_breadcrumbs]

 

Modepodden special

På plats under den internationella textilmässan Preview Fabrics & Acessories, var vi tillsammans med Modepodden för att spela in dagens avsnitt av Modepodden special.

Materialets betydelse för modet diskuteras med en gedigen modepanel i form av Sigrid Barnekow från Mistra Future Fashion, Jessica Johannesson som representerar Stockholm Fashion District och designern Naim Josefi bakom varumärket med samma namn. Vi får en inblick i vilka utmaningar som modebranschen står inför och hur branschen resonerar kring materialutveckling, modekonsumtion och mer hållbara processer genom hela värdekedjan. Vi lär oss också om de senaste rönen inom teknik och forskning kopplat till ett mer hållbart mode.

Läs även: Bevakning av fashion-industrin

Vi ser flera processer där vi kan hjälpa företag inom modebranschen med de utmaningar som finns. Om vi enbart ser till de processer som rör materialet så upplever vi genom de kunder vi har idag att de största behoven är att kunna samla all relevant information på ett och samma ställe. Detta så att de istället kan rikta sitt fokus och sin kreativitet på att skapa nya, mer hållbara kollektioner. Ju mer kraven från marknaden ökar, desto mer information blir det att hålla ordning på; t.ex. levnadslöner, certifikat från leverantörer och underleverantörer, coating, labdip, osv., och att kunna följa upp och koppla alla dessa dokument på materialnivå. Detta är någonting som vi bland annat hjälper våra kunder med genom vårt PDM-system Pisa.

Har du egna tankar kring hur man som företag beter sig på ett hållbart sätt? Eller vill du veta mer om hur man kan stödja produktions- och inköpsprocessen via systemlösningar?
Kontakta oss så pratar vi gärna mer!

Läs även: När kreativitet och ordning går hand i hand