fbpx
[av_breadcrumbs]

Dags för ett nytt affärssystem?

14 FEBRUARI, 2019

ERP

Här kommer tre tips

Är det dags att införa ett affärssystem (eller ERP-system, Enterprise Resource Planning, som det också kallas)? Idag väljer de flesta företag att göra det för att få en bättre översyn och kontroll av verksamheten och för att kunna integrera olika närliggande system. Affärssystemet förändrar affärsmiljön inom olika branscher genom att göra processerna mer effektiva och standardiserade.

Implementeringen av ett nytt systemstöd är ett omfattande arbete och det är viktigt att få med hela organisationen. Här är några tips hur ni undviker de vanligaste misstagen.

Fokusera på mer än bara funktion

Se till att hitta det bästa affärssystemet för din verksamhet. En viktig del är att välja rätt bland alla funktioner och tilläggsverktyg. Men kom ihåg att det finns mer att tänka på. Kan affärssystemet integreras med andra nödvändiga system till exempel? Är det flexibelt och skalbart? Välj därför ett system som klarar verksamhetens behov, nu och framåt.

Samla informationen

Det finns flera anledningar till varför företag väljer att investera i ett affärssystem. Många företag gör det för att kunna automatisera fler delar av sin verksamhet. Tyvärr gör många misstaget att de köper in ett system innan de samlat in den informationen som behövs. Det finns en hel del affärssystemlösningar på marknaden, lösningar anpassade för olika behov och branscher. Därför kan det löna sig att gå på djupet och ta reda på vilka möjligheter och krav som faktiskt gäller för de olika lösningarna.

Innan du inför ett nytt affärssystem, titta noga igenom affärsprocesserna i din verksamhet: Hur ser de ut nu? Hur skulle du vilja att de ser ut? Då blir det enklare för både dig och systemleverantören att identifiera vilka områden som behöver förbättras och matcha behoven mot systemet.

Kom ihåg personalen

Tyvärr är det många som har missuppfattningen att det räcker med att budgetera för hård- och mjukvara. För att lyckas med implementeringen behöver du även räkna med att investera i resurser såväl internt som externt i form av kompetenta affärssystemkonsulter som kan skapa sig en förståelse för er verksamhet.

Vill du veta mer om hur ett nytt affärssystem skulle kunna effektivisera och underlätta ert arbete? Hör av dig till oss för att boka ett möte!

Guide:

Kunder berättar:

[glossary_exclude]
[/glossary_exclude] [glossary_exclude]
[/glossary_exclude]